085 – 782 71 27

Hogeweg 3  |  8194 LN Veessen

Warmtepompen

Warmtepompen

Bij Zonsimpel kiezen we altijd voor producten van topkwaliteit die ook duurzaam geproduceerd zijn in Europa of een lage voetafdruk hebben. Uw tevredenheid staat bij ons voorop, daarom bieden we producten die niet alleen rendabel zijn, maar ook een lange levensduur hebben. Of een warmtepomp rendabel is, hangt van verschillende factoren af, maar wij geloven dat de juiste keuze op de lange termijn voordelig kan zijn. Net als bij zonnepanelen is de markt voor warmtepompen complex, en vertellen specificaties op papier niet altijd het hele verhaal over het werkelijke rendement. Wij vertrouwen op de kracht van de merken die we aanbieden, waarbij alle componenten perfect samenwerken voor de beste prestaties, het hele stook- en koelseizoen door. Onze producten zijn ontworpen voor de toekomst, met focus op energiemanagement, zodat u slim met energie omgaat zonder in te boeten op comfort.

Ontdek de voordelen van onze verschillende soorten warmtepompen

Welke het beste bij uw situatie past, is afhankelijk van meerdere factoren, zoals kosten, comfort, levensduur en efficiëntie.

Bekijk onze YouTube video over Thermia warmtepompen, want hierin legt Rinko Coenrades van Thermia het verschil tussen een lucht/water en bodemwarmtepomp uit:
Alles over lucht-water en bodemwarmtepompen 

Grondgebonden warmtepomp (brine/water) 

Een grondgebonden warmtepomp (ook welk bodemwarmtepomp) werkt door een bron te boren in de grond. Afhankelijk van uw warmtebehoefte kunnen deze boringen wel tot ongeveer 180 meter diep gaan. Het grote voordeel van deze warmtepomp is het lage energieverbruik voor verwarming en koeling, wat resulteert in de hoogste efficiëntie in vergelijking met andere technieken. Een ander voordeel is het hogere comfort dat deze warmtepomp kan bieden, vooral vanwege het krachtigere koelvermogen. Het nadeel zijn de hogere investeringskosten.  


Lucht/water warmtepomp

Bij een lucht/water warmtepomp wordt buitenlucht als bron gebruikt om water te verwarmen dat door uw leidingen loopt. In plaats van een boring wordt een buitenunit met ventilator geplaatst, wat minder impact heeft op de installatie en in veel situaties beter inpasbaar is. Deze warmtepomp kan ook koelen, maar verbruikt daarvoor meer energie dan een grondgebonden systeem. Hierdoor is de efficiëntie lager en het verbruik over het jaar hoger. Een vaak genoemd nadeel is het geluid van de buitenunit. Onze buitenunits zijn doorgaans erg stil, maar houd rekening met mogelijk geluidshinder bij deze optie.

PVT-warmtepomp

Bij een PVT-warmtepomp is het PVT-paneel de bron. De voorkant van het PVT-paneel wekt elektriciteit op, vergelijkbaar met normale zonnepanelen. Aan de achterkant van het PVT-paneel wordt warmte opgewekt. Deze duurzame stroom en warmte worden gebruikt voor het verwarmen van de woning 

en de warmwaterboiler. Met deze warmtepomp is het ook mogelijk om de woning te (ver)koelen. Het grootste voordeel is dat het PVT-systeem zijn eigen energie opwekt en het stroomverbruik van de warmtepomp wordt gedekt door de PVT-panelen. Een nadeel is dat het koelvermogen lager is dan bij de andere installaties. 

 

Hybride warmtepomp 

Een hybride warmtepomp verwarmt uw huis een groot deel van het jaar, maar bij koude temperaturen (net boven nul) heeft u een cv-ketel nodig die bijspringt. De cv-ketel verwarmt ook het tapwater. De meeste hybride warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht en gebruiken die om het water van het verwarmingssysteem te verwarmen. Met de warmtepomp kunt u ongeveer 40 tot 70 procent besparen op uw gasverbruik.

Het grote voordeel van dit systeem is de relatief lage investeringskosten en de redelijke besparing die ermee kan worden bereikt. Het is echter een tussenoplossing naar een gasloze installatie. Het is mogelijk om een hybride warmtepomp te nemen die all electric ready is, zodat het buitendeel al is voorbereid op een eventuele overstap naar volledig gasloos in de toekomst.

Een goed voorbeeld hiervan is de Panasonic Aquarea, die recent door de Consumentenbond is beoordeeld als Beste uit de Test. Lees meer over de testresultaten en specificaties van deze Panasonic Aquarea warmtepomp.

Of uw woning geschikt is voor een hybride warmtepomp, hangt mede af van verschillende factoren, zoals isolatie, het warmteafgiftesysteem en de beschikbare ruimte.


Officiële Partner van Thermia Warmtepompen, Qsilence en Panasonic

Zonsimpel is een gecertificeerde dealer van de warmtepompen van  Thermia warmtepompenQsilence powerd by HR Energy en Panasonic. Ons dealerschap heeft geleid tot nauwe samenwerkingen met beide fabrikanten. Qsilence is een toonaangevende fabrikant op het gebied van PVT-warmtepompen. Thermia gebruikt daarentegen innovatieve gepatenteerde technieken in hun lucht/water (buitenunit) of water/water (bodem) pompen, wat resulteert in de meest efficiënte warmtepompen op de markt. Dit uit zich niet alleen in de hoogwaardige kwaliteit van hun producten, maar ook in hun rendement.

Wilt u meer informatie? Wij plannen graag een afspraak.

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.