Openingstijden
maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 12:30 uur en 13:00 tot 16:30 uur
Algemene informatie
KvK Oost Nederland: 71318895
BTW: NL858667691B01
INGbank: 000.9403.068
Iban: NL72INGB0009403068
Vul bovenstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Tel: 085-782 71 27
Bezoekadres Zonsimpel
Hogeweg 3a
8194 LN VEESSEN
Wij beoordelen dit op basis van de ligging, hellingshoek, eventuele schaduw en de beschikbare ruimte. Tijdens een adviesgesprek op locatie bekijken we samen het dakoppervlak en wij maken gebruik van speciale software om uw dak, energieverbruik en wensen in kaart te brengen. U ontvangt een persoonlijk legplan dat is afgestemd op een zo hoog mogelijk rendement.
Er is op dit moment geen landelijke subsidie meer voor zonnepanelen. Wel geldt het 0%-btw-tarief op zowel de aanschaf als installatie. Daarnaast zijn er in sommige gemeenten of provincies regelingen zoals duurzaamheidsleningen. Wij kijken graag met u mee of er mogelijkheden zijn in uw regio.
Dit is moeilijk exact te zeggen, maar gemiddeld ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 7 jaar. Dit is afhankelijk van onder andere uw energieverbruik, het aantal geplaatste panelen en de ontwikkeling van de stroomprijzen. Na die periode wekt u nog jarenlang gratis stroom op.
Zonder thuisbatterij schakelt de omvormer automatisch uit bij stroomuitval. Dit is wettelijk verplicht voor de veiligheid van monteurs aan het net. Wilt u tijdens een stroomstoring toch gebruik blijven maken van zonne-energie? Dan is een thuisbatterij met back-upfunctie een interessante oplossing.
Op momenten dat u meer stroom opwekt dan u direct verbruikt, wordt het overschot teruggeleverd aan het net. Dankzij de huidige salderingsregeling wordt deze teruggeleverde stroom verrekend met uw afname van het net.
Tot eind 2026 mag u de stroom die u teruglevert aan het net volledig wegstrepen tegen wat u verbruikt: dat heet salderen. Dit levert een lagere energierekening op. Vanaf 2027 stopt de regeling, en ontvangt u alleen nog een terugleververgoeding van uw energieleverancier – minimaal 50% van het kale leveringstarief.
Zonnepanelen blijven ook daarna interessant, vooral als u meer stroom zelf verbruikt. Denk aan het slim inzetten van een warmtepomp, airco of thuisbatterij. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden in uw situatie.
Dat hangt af van uw situatie. Wekt u structureel meer op dan u verbruikt? Of wilt u minder afhankelijk zijn van het energienet? Dan kan een thuisbatterij met slimme sturing zeker uit. Wij adviseren u graag of dit voor u rendabel is.
Jazeker. Wij denken met u mee over een veilige en logische plek, zoals de meterkast, berging of zolder. Onze installateurs zorgen voor een nette plaatsing en houden zoveel mogelijk rekening met esthetiek en veiligheid.
Wij werken uitsluitend met zonnepanelen en omvormers van A-kwaliteit. U kunt rekenen op lange garanties: van 25 tot 40 jaar vermogens- en productgarantie op de panelen en tot 25 jaar fabrieksgarantie op de omvormer(s). Dit wordt allemaal helder opgenomen in uw offerte.
In tegenstelling tot wat er veelal gezegd wordt adviseren wij om minimaal één keer per jaar uw zonnepanelen schoon te maken. Regen spoelt over het algemeen de panelen wel redelijk schoon, alleen vogelpoep zit vaak erg vast en spoelt niet geheel weg. Regenwater is niet schoon en laat viezigheid achter. Vergelijk het maar met uw autoruit, welke ook nooit schoon opdroogt. Wij adviseren om uw panelen eerst goed af te spuiten, zodat er geen zand meer op ligt, waarna u met lauw water en een borstel de panelen schoonmaakt. Zo voorkomt u krassen in de glasplaat welke invloed hebben op het rendement.
U krijgt toegang tot een gebruiksvriendelijke app waarmee u realtime inzicht krijgt in uw stroomopbrengst. Zo ziet u precies hoeveel u opwekt en of het systeem goed functioneert.
Zonnepanelen verhogen doorgaans de waarde van uw woning en maken deze aantrekkelijker op de huizenmarkt. U kunt de installatie laten zitten; de nieuwe eigenaar profiteert dan verder van de opgewekte stroom en de resterende garanties. Onze serviceafdeling helpt u graag bij de overdracht.
Ja, al uw apparatuur blijft werken. De opgewekte energie wordt door middel van de omvormer omgezet van gelijkspanning naar wisselspanning waardoor wij het kunnen gebruiken. De stroom die op dat moment gebruikt kan worden wordt rechtstreeks aan uw apparatuur geleverd. Wanneer er een overschot is wordt dit terug geleverd op het elektriciteitsnet van uw energieleverancier.
Zonnepanelen werken ook op diffuus licht. Diffuus licht is zonlicht wat de aarde niet direct bereikt. Het zonlicht wordt bijvoorbeeld geabsorbeerd en weerspiegeld wanneer het bewolkt is. Het rendement zal op dit moment minder hoog zijn dan bij helder weer.
Wanneer u aan de volgende voorwaarden voldoet dan heeft u geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen:
Terugleverkosten zijn het verschil tussen de prijs die u krijgt voor teruggeleverde stroom en de prijs die u betaalt als u stroom afneemt. Dit komt door de schommelingen in vraag en aanbod op de energiemarkt. In onze blog leest u hier meer over.
U kunt terugleverkosten verminderen door:
* Meer van uw eigen stroom direct te gebruiken.
* Een thuisbatterij te installeren.
* Een omvormer te kiezen met zero export-functionaliteit.
Dat hangt af van uw situatie. Een thuisbatterij vraagt een investering, maar kan helpen om hoge terugleverkosten te vermijden en de terugverdientijd van uw zonnepanelen te verkorten.
Bij een niet-urgente storing kunt u ons op werkdagen bereiken via 085 - 782 7127 of een e-mail sturen naar [email protected].
Heeft u een urgente storing? Dan zijn wij ook buiten kantooruren telefonisch bereikbaar via optie 9 in ons keuzemenu.
Veel storingen zijn eenvoudig zelf op te lossen. Bekijk ons stappenplan storingen of raadpleeg het opleverdocument dat u bij installatie heeft ontvangen.
Een warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht, bodem of grondwater en gebruikt dit om uw woning te verwarmen of te koelen. U bespaart hiermee flink op gas, doordat de warmtepomp elektriciteit gebruikt voor efficiënt verwarmen.
Dat hangt af van uw woning, wensen en beschikbare ruimte. Wij adviseren u graag: van lucht-water of bodem-warmtepomp tot PVT- en hybride systemen in combinatie met uw cv-ketel. Zo kiest u altijd de oplossing die het best past bij uw situatie.
Dat hangt af van uw woning en wensen. Onze adviseur kijkt samen met u naar de situatie en beoordeelt welke aanpassingen eventueel nodig zijn. Soms volstaat het om bestaande radiatoren of vloerverwarming te behouden, in andere gevallen is betere isolatie of een kleine aanpassing aan het afgiftesysteem verstandig. Zo zorgen we dat uw warmtepomp optimaal rendeert, zonder verrassingen
Voor warmtepompen kunt u gebruikmaken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Dit kan een aanzienlijk deel van uw investering dekken. Onze adviseur zoekt uit welk bedrag voor uw situatie geldt.
Warmtepompen zijn onderhoudsarm, maar een jaarlijkse inspectie is verstandig. Hiermee controleren we prestaties, koelvloeistof en druk. Zo blijft de installatie optimaal werken. Wij bieden hiervoor onderhoudscontracten aan.
Geen zorgen: wij bieden langdurige garantie op onze systemen. Bij storingen of mankementen staat ons team klaar om het snel op te lossen, zodat u terugkrijgt wat u nodig hebt: warmte én rust.
Zeker! Dat is een slimme combinatie: u wekt overdag uw eigen stroom op en gebruikt die om te verwarmen of te koelen. Zo verlaagt u uw energierekening verder en bent u gasvrij.
Een hybride warmtepomp werkt samen met uw bestaande cv-ketel. Hij draait vooral bij milde temperaturen, en de cv-ketel springt bij extreem koud weer. Zo combineert u rendement met comfort.
Een lucht-water warmtepomp heeft binnen- en buitenunit nodig, vergelijkbaar met een airco. Een bodem-warmtepomp heeft maatregelen nodig zoals boorwerk. Wij bespreken vooraf eventuele plaatsing en ruimtevereisten met u, zodat alles klopt.
Via slimme monitoring heeft u inzicht in de prestatie van uw systeem. U ziet precies hoeveel energie er wordt gebruikt en bespaard – transparant en eenvoudig te volgen met een handige app.
Een airconditioner is in feite een lucht-lucht warmtepomp die zowel kan koelen als verwarmen. Het systeem bestaat uit een binnen- en een buitendeel. Tijdens het koelen onttrekt de airco warmte en vocht aan de binnenlucht en voert dit af naar buiten. Bij verwarmen werkt het proces omgekeerd: er wordt warmte uit de buitenlucht gehaald en naar binnen gebracht. Zo zorgt een airconditioner het hele jaar door voor een aangenaam binnenklimaat.
Zonsimpel levert hoogwaardige airconditioners van Haier en Panasonic. Deze merken staan bekend om hun kwaliteit, energiezuinigheid en innovatieve technologieën. Wij adviseren u graag welk systeem het beste bij uw situatie past.
Ja. Alle systemen van Zonsimpel kunnen verwarmen én koelen. Zo bent u niet alleen voorbereid op warme zomers, maar ook op koude winters. Sommige Panasonic en Haier modellen verwarmen zelfs tot -20 ºC buitentemperatuur.
Zeer stil. Panasonic-modellen zoals de Etherea gaan met de Quiet-modus tot 19 dB(A). Haier scoort nóg stiller, vanaf 15 dB(A) bij de Jade-serie. Dat is fluisterstil – vergelijkbaar met ritselende bladeren of een bibliotheek.
Ja. Zowel Haier als Panasonic bieden bediening via smartphone of tablet. Panasonic gebruikt de Comfort Cloud App. Haier werkt met de hOn Smart Home App en is compatibel met Google Assistant en Alexa voor spraakbediening.
Een VRF-systeem is een slimme totaaloplossing voor grotere gebouwen. Eén buitenunit stuurt meerdere binnenunits aan, elk met individuele temperatuurregeling. Ideaal voor kantoren of grotere woningen.
Zonsimpel werkt uitsluitend met gecertificeerde installateurs die bevoegd zijn om met koelgassen (F-gassen) te werken. Uw installatie is dus in vertrouwde handen. Veilig, netjes en vakkundig.