Wanneer de zomerhitte Nederland bereikt, is een airco een echte verademing. Maar hoe werkt zo’n systeem precies? Sander de Vos, airco-expert bij Zonsimpel, neemt u mee in de techniek achter dit verfrissende apparaat. Van koelen tot verwarmen – een airco doet meer dan u denkt!
Allereerst is het belangrijk om te weten dat een airco feitelijk een lucht-lucht warmtepomp is. Dit betekent dat het systeem niet alleen kan koelen, maar ook verwarmen. Een typische airco bestaat uit twee delen: het binnen- en buitendeel. Beide delen werken samen om de lucht in uw woning op de juiste temperatuur te houden.
Wist u dat een airco geen koude lucht produceert, maar juist de bestaande lucht afkoelt? Dit gebeurt door warmte en vocht uit de ruimte te onttrekken. De warme lucht komt in contact met het koudemiddel in de condensor in het binnendeel. Het koudemiddel verdampt, neemt de warmte op en wordt vervolgens naar het buitendeel getransporteerd. Daar wordt de warmte aan de buitenlucht afgegeven. Het resultaat? Een frisse, droge lucht die weer uw ruimte in wordt geblazen.
In de winter kan de airco zelfs als verwarming dienen. Het systeem werkt dan omgekeerd. In de verwarmingsstand haalt de airco warmte uit de buitenlucht, zelfs wanneer het buiten koud is. Deze warmte komt in contact met de condensor in het binnendeel en wordt als warme lucht de ruimte in geblazen. Het buitendeel geeft op dat moment de koude lucht af. Zo heeft u zowel in de zomer als de winter een aangename temperatuur binnen.
Bij Zonsimpel bieden we kwalitatieve airconditioningsystemen van topmerken zoals Panasonic en Haier. Deze airco’s kunnen niet alleen koelen en verwarmen, maar beschikken vaak over geavanceerde technologieën zoals de nanoe™ X-technologie in de Panasonic-modellen. Deze technologie zuivert de lucht en draagt bij aan een gezond binnenklimaat.
Of u nu een aangename werkplek wilt creëren op de zolder of de slaapkamer koel wilt houden, een airco van Zonsimpel biedt altijd de juiste oplossing. Bel 085 – 782 7127 of neem contact met ons op voor meer informatie!